Wednesday, 14 December 2011

Bila Pena Bersuara ~ Indahnya Ciptaan ILahi

Assalamualaikum. 3:05 a:m . Entah kenape susah sgt aku nak lelapkan mate malam ni. Mungkin sebab nye aku dah tebonkang tdo ptg td kot . Act , aku nak menulis serba sedikit pasal diri aku nih. Entry ni aku nak cite psal aku je . kesah korang ? please pinjam mate sat boleh ?? Nama aku Hilmi Syukran Mohd Rashid.. Dilahirkan pada jam 9 pagi kalau x silap aku di HSNZ , bertarikh 24 mei 1993. Kehidupan aku lebih kurang same je dgn korang yg dekat luar sane kot , tiade beze sbb aku manusie biase takde mixed HOUSTON  ke hape xde. Cume satu je , dr kecil aku dibesarkan dgn kehidupan yang penuh dgn HAIWAN. yg pelik2 pun ade. but yg paling aku suke , aku sayang , KUCENG.  knp ? sbb kuceng la kawan baek aku , makwe aku .  Pelik lelaki suke kuceng ? hmm.. o. O .. yeke pelik ?


Sebenarnye x pelik pun , *nonsense* la kalau ckp " ehh lelaki x gentleman langsung maen maen kuceng ni" .. kesah bontot kau ke aku maen kuceng ? sebab Binatang Peliharaan Nabi Saw pun kuceng tahu . so selain drpd kuceng ni , aku jugak pernh bele tupai , ular , cicak gecko , dan macam² lagi. PELIK ? tah la. :) yang penting aku menghargai ape yg Allah dh bagi cecanteq kt kite ni ha skali dgn haiwan2 yg comel mcm kuceng , tupai . dan biawak riang??    #@%!#$ .  pffttt   tak kesah la. 

aku dah rotate siap , tetibe kuar jugak mcm ni. so sengetkan kepale korang ;)

Korang nk tahu , pernah seseorang tanye aku , " eh mie mu xdok hobi laen yg lebih menarik ke ? " duk maen maen kuceng je keje. .. kalau ikutkan aku nak je jawab " ade.. BOGELkan kau.  betul kan ? salah ke aku nak jadi ala ala animal lover macam steve tu ke , jgn dikokaknye buaye sudah. maksud aku , tak salah kalau even lelaki mempunyai hobi sebegini. ehh korang ade mkwe kenkadang lagi best bgayot dengan kuceng ni twu. peace* 



Lagi satu ! haa ., ini  mungkin ramai di antara kita yg suka. NATURE. pernah pergi Taman Lavender ? Tigra Waterfall ? tak pernah kan ? tp kite tahu bhwe sesungguhnye tempat tu sgt sgt indah dah semua org mengimpikan untuk pergi ke tempat² mcm tu ..So , please cube kite  hargai ape yg ade depan mate kite ni , dan abaikan penilaian manusie kt luar sane tu . korang pernah tak rase  nk pergi tempat² mcm kat bawah ni ? Subhanallah.  "Innallahajamil , wayuhibbu JAMIL."
Allah itu cantik dan suke kan kecantikan . 




Cantek sgt kan ? :)  fuh kalo aku ade KAMERA GAJAH tu encik nikon ke canon ke , mmg dh jadi kewajiban aku amek panorama macam nieh . harap² suatu hari nanti aku boleh menjejakkan kaki dekat tempat² mcm ni. aku rase cukup la dulu coretan aku ni. ngantuk doh ambe o.O . 

" kueh kochi sedak sekali,
laen kali aku nulih lagi..." :D

Sekian, Hilmi.Syukran.Mohd.Rashid

No comments: