Saturday, 17 December 2011

emi jatuh hati ?

Assalamualaikum..ape khabor sume yii² ..? arap² sehad dan Allah muroh rezeki kite selalu deh. hm.. tangan ni act gata nok nulih,tapi nye mud tu dok marri. miskol doh dok akat.. guys,kali ni patik nk berkongsi serba sedikit la dgn para pembace pasal suasana dan norma² idop masyarakat di sini. di Ibu Kota. kuala lumpur. untong la kL, aku pun duk kat kL jugok. tapi kampung losong je..hee. dengo deh. dok wak lawok ni serieh ni muke aku sieh pe tenuk dah ae.


BUDI BAHASA BUDAYE KITE

First, aku nok oyak pasal identiti masyarakat di sini. Ape yg aku perati lha ,golongan makhluk Allah kt sini comey budi bahase nye. se lagi. Btul lah mende aku belajo, bahase tu bersifat arbritrari. tahu dok mende ? Bukan toler ubiii.. arbritrari ni macam byk prkataan yg diugunakan dlm sesuatu kelompok masyarakat bg merujuk perkara yg same ? kalu dok fhm ... gy bang sura ataupong gy berenang lam besen nuh~ hm . aku tabik campor salute ah org² sini kaya dengan budi bahase,dalam adat jualbeli pun tawar menawar digunakan dalam bahase yg comel lotey. abg yg punye lah gnster pun rety hormat pkcik² yg mari nok beli kelat nisang posen due. adek aku pun kabo gitu, mane dok nye.. nok sgt SHAWL.. buleh shawl senyap tupah ah. pagi tadi ade beli² sikit dekat pasar ape name aku nyanyok doh, dekat sebelah stadium melawati..seriously ! murahh nyerr brg² sining ! korang byg ah, sluar jeans,kemeje,t shirt yg SEMAD SEMAD rm5 je weh... bagus la. habis duet aku !.wat balek paso dgn stdium ni tganu aciii dop ??


FESYEN

ho ni lah yg aku nk crite sgt pasal keadaan GADIS² di sini.. sebab ape ? seriously.. kenapa lawa sgt org sini ? kekoh fairn lobely ke ratoh budu tiap² ari ? Subhanallah.. ramai yg alis wajah nye comel , berpakaian comel... aku dok nafikan la sini.. wanita² kdg² terlebih fesyen sampai pakai tudung  tapi paka sluor fit. NOK GY BERENANG LAM BESEN KE ?  hm .. bukan sini jelah mie. mane² pun ade belake.. biase lah ragam manusie.. satu aku nak ckp.. wanita, mu terlalu beharge di mata lelaki..ape salahnye berpakaian seiring dgn ape yg disyariatkan islam ? comel.. seriously... pasti lelaki yg baik akn terpikat dgn korang.. x salah pun warna warni sume belit², tapi biarlah berpada².. sumpah. aku pun jatuh hati bile tgok wanita yg alis mukenye cantik di samping pakaiannye terjage.. sederhana.. tapii haa Allah nk kasi nikmat kt lelaki ni laen sikit.. sejuk mata memandang.. haa..aku nak cite, mase aku duk dlm kete kt depan the summit.. ade sorang gadis ni tgh tunggu bas.. muke nye,, waduhh jatuh hati aku.. mate aku x bhnti² tgok die. pakaian nye, snyum die. jgn kate aku.. DOLOH BADawi pun kenang!! .. tp aku pikir positif, ni la nikmat melihat Allah bg.. jgn slh gune.. aku perhatikan wanita tu, penilaian dlm ati aku ckp wanita ni solehah. cantik. pasti akan dapat lelaki yg baik dan handsome. Insyaallah..

PEMANDANGAN MENARIK

Subhanallah.. cantik nye ape Allah buat.. struktor geografi kt sini comel gila... sbb dr satu tmpt tu, aku boleh lihat mcm².. contoh bukit, tasik,jmbtn.. dah tu tempat² lawo plak tu..udara nye segar.. biorpun asak asak kete tu serabut aku masuk lam idong aku.. rimas ase.. biase dh.. kete rama.. eh banyok.. memey ah.. tak kisah lah.. yg pntg aku kagum dgn tmpat menarik kt sini.. ade sikit gmbr kt bwh aku snap hari ptame. sekian deh dari aku.. laen kali aku nulih lagi . encik tenuk emi kne maroh doh di kakok ajok makang dr tadi agy ite nop akpedek belog ning~ assalamualikum sume.. jwb ! jage diri baek²... wallahua'lam






4 comments:

Nursyahira izzati Ngadimon said...

BERJALAN sakannn kauu mi . heshhh . semarttnyee pic tuu . sukesuke . hensem ! heee . em ADIK emi cute . besttt bjalan ? bile balek ?

nadiya taqwa adam said...

nice entry :)

Emichicha ( Hilmi Syukran ) said...

hehe.. mane ade sakan.. jaja je.. kan jaja ? haha.. pic mne ? jumaat ni balek.. rendu kan kite ek? weee

Emichicha ( Hilmi Syukran ) said...

thanks.. hopefully beri manfaat kpd kite sume ye tmasuk saya,. :)